aftenkampen

Bøker jeg hadde planlagt å lese # 3

In Generelt overmot on 15/02/2011 at 14:30

Foto: Ilya Eric Lee / Creative Commons

Tittel: Black Athena. The Afroasiatic Roots of Classical Civilization.
Forfatter: Martin Bernal

Antall sider: 450 + noter
Innkjøpt: 5. april 2000
Status: Klarte å slite meg helt fram til side 227 («The Love Affair with Sanskrit»), men så var det stopp: Jeg reiste fra boka, dro på dykkeferie på et fyr utenfor Fedje og så meg aldri tilbake.
Hva sikret salget: Nyoppdagelsen Amazon.com, i kombinasjon med et lite utviklet realisme knyttet til hvor mye tid det faktisk finnes i et døgn, resulterte i en periode i at jeg gikk i skytteltrafikk mellom postkontoret på Nordnes og min egen stue, der jeg for det meste brukte dagene på å se på Sunset Beach på TV2, røyke, kopiere bob hund på mini disc, lage vafler, kikke ut på regnet og IKKE NØDVENDIGVIS lese one of the most audacious works of scholarship ever written, selv om Martin Bernal tross alt  challenges the whole basis of our thinking about this question.

Boka (som forklarer at alt gresk egentlig er egyptisk, og at alt egyptisk egentlig er black african) hadde sannsynligvis ikke kommet i hus, hadde det ikke vært for prof. Arild Lindeberg og hans varme ord i foredragssalen på Sydneshaugen skole. «Alt vi vet er feil», tror jeg det var han sa. «Afrikanerne står bak alt.»

Med denne farta (20, 63 sider i året), vil jeg altså kunne gjøre meg ferdig i god tid før jul i 2021. Jeg regner med at det, på et eller annet nivå, er afrikanerne som står bak det også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: